Meso sa farme

Pitali ste nas…

> PREDNOSTI konzumiranja mesa uzgojenog na farmama?

kao i…

> VRSTE MESA imamo u ponudi?

Blog post 2 – Meso sa farme

Meso sa farme

Meso sa farme

PREDNOSTI KONZUMIRANJA MESA UZGOJENOG NA FARMAMA

Postoji nekoliko prednosti konzumiranja mesa uzgojenog na farmama, od kojih su neke navedene u nastavku:

 1. Nutritivna vrednost: Meso uzgojeno na farmi je često hranljivije od mesa sa fabričkih farmi. Pošto je životinjama koje se uzgajaju na farmama dozvoljeno da slobodno lutaju, jedu prirodnu ishranu i dosta vremena provode napolju, njihovo meso ima tendenciju da ima veći nivo zdravih hranljivih materija poput omega-3 masnih kiselina, vitamina i minerala.
 1. Bolji ukus: Meso sa farme je često ukusnije od mesa uzgojenog u fabrici. To je zato što je životinjama uzgojenim na farmama dozvoljeno da jedu prirodnu ishranu, što rezultira mesom koje je ukusnije od svog fabričkog pandana.
 1. Održivost životne sredine: Meso uzgajano na farmama se često proizvodi korišćenjem održivih poljoprivrednih praksi koje su manje štetne po životnu sredinu. Ove prakse uključuju korišćenje prirodnih đubriva, smanjenje upotrebe hemikalija i minimiziranje proizvodnje otpada.
 1. Dobrobit životinja: Životinje koje se uzgajaju na farmama se često tretiraju humanije od onih koje se uzgajaju na fabričkim farmama. Daje im se više prostora za kretanje, nisu ograničeni na male kaveze i dozvoljeno im je da žive u prirodnijim sredinama.
 1. Lokalna ekonomija: Kupovinom mesa uzgojenog na farmama, podržavate lokalne farmere i lokalnu privredu. Ovo pomaže da se novac zadrži u zajednici i obezbeđuje posao za lokalno stanovništvo.
Meso sa farme


Sve u svemu, konzumiranje mesa uzgojenog na farmama može biti zdraviji, održiviji i etičniji izbor u poređenju sa mesom uzgojenim u fabrici.

Meso sa farme, takođe poznato kao meso uzgojeno na pašnjacima, je meso koje potiče od životinja koje su uzgajane na otvorenim pašnjacima, a ne ograničene na tovilišta. Životinjama je dozvoljeno da slobodno pasu i lutaju i uglavnom se hrane prirodnom ishranom koja se sastoji od trava i drugih biljaka.

Mnogo je prednosti u ishrani mesom sa farme. Prvo i najvažnije, često je humanije, jer je životinjama dozvoljeno da žive u prirodnijem okruženju. Pored toga, meso ima tendenciju da bude hranljivije, jer su životinje u stanju da se hrane za širi izbor hrane, što može dovesti do raznovrsnijeg profila hranljivih materija.

VRSTE MESA KOJE IMAMO U PONUDI

> Tradicija i kvalitet, spojeni u našim suvim proizvodima:

 • Domaći čvarci – Nutritivne vrednosti ovog proizvoda u 100g Kcal
  • 0 g protein
  • 2g masti
 • Suvi vrat u mrežici Komad oko 1,5kg
 • Pečenica, još jedan od proizvoda iz našeg suvog programa. Pravo sa obronaka Fruške Gore tradicionalno domaćinskog ukusa.
 • Savršeno ukusna špic rebra za bilo koju kulinarsku čaroliju u Vašoj kuhinji. Prodajemo ih na komad, oko 1kg
 • Kulen u crevu, kulinarsko savršenstvo, od nas do vaše trpeze samo jednim klikom. Domaćinski.
 • Kulen u kati
 • Domaća slanina – dostupna u tablama 3-4kg. Ukus koji ne treba rečima opisivati.
 • Sremska kobasica

> Sveže meso od naše jedinstvene roštilj smeše i roštilj kobasice pripremljene po tradicionalnoj recepturi:

 • Roštilj kobasica. Naša posvećenost izvrsnosti počinje izborom vrhunskih sastojaka i proteže se na tradicionalne metode pripreme. U ponudi imamo i roštilj kobasice u prirodnom ovčijem crevu. Naša kobasica ima autentičan, dimljeni ukus. Isprobajte i uživajte u jedinstvenom ukusu koji će Vas oduševiti.
 • Roštilj smese. Hrana je umetnost, a mi smo majstori u stvaranju savršenog ukusa. FARMA MESA nudi najbolje roštilj smese na tržištu, uključujući:
  • beogradsku,
  • leskovačku,
  • premium burger smesu.
Meso sa farme


- Dajte svojim gostima nezaboravno iskustvo sa našim vrhunskim smesama.

- Naša roštilj smesa za pljeskavice i ćevape je pažljivo pripremljena kako bismo Vam pružili neodoljiv ukus i kvalitetan obrok.

- Nudimo vam i brzu i efikasnu dostavu svaki dan koja dostavlja uvek sveže meso. Naša dostavna vozila poseduju rashladni uređaj koji održavaju optimalnu temperaturu zbog kojeg meso uvek stiže sveže. Meso dostavljamo u roku od 24 sata od porudžbine, bez obzira na to gde se nalazite u Srbiji. Za hitne slučajeve možemo da organizujemo i bržu isporuku.

- Naglasili bismo još samo jedno, a to je da je naša vizija da naše ime postane sinonim za kvalitet, jer znamo da naše proizvode jedu naša deca.

Priču ćemo nadovezati našim sledećim blog postom > Sve što treba da znate o pripremi mesa za roštilj.