Roštiljanje i oprema

Danas pišemo o temi…

> ROŠTILJANJE I VRSTE OPREME ZA ROŠTILJ

Blog post 4 – Roštiljanje i oprema

Roštiljanje i oprema

Roštiljanje i oprema

- Sve što treba da znate o pripremi mesa za roštilj -

Roštiljanje je metoda koja uključuje pečenje mesa na otvorenom plamenu, tj. podrazumeva brzo pečenje mesa na visokoj temperaturi. Ovo se često radi pomoću roštilja ili rešetke, što omogućava direktan kontakt sa izvorom toplote. Pečenje na roštilju se često povezuje sa upotrebom različitih marinada i suvih začina kako bi se poboljšao ukus mesa.

Roštiljanje i oprema


Za pečenje mesa na roštilju ili roštilju neophodno je imati odgovarajuću opremu za roštiljanje. To može uključivati rešetku, ćumur, klešta, lopatice i termometre za meso. Uz odgovarajuću opremu i malo vežbe, svako može postati majstor roštilja ili roštiljanja.

Oprema za roštilj je suštinski deo svakog iskustva spremanja hrane na otvorenom. Bilo da ste iskusan majstor roštilja ili početnik, posedovanje pravih alata može da utiče na uspeh vašeg roštiljanja. Od roštilja na drveni ugalj i gas do pušača i dodataka poput hvataljki, lopatica i termometara za meso, na raspolaganju su bezbrojne opcije koje odgovaraju vašim potrebama i željama. Kada kupujete opremu za roštilj, važno je uzeti u obzir faktore kao što su veličina, izdržljivost i jednostavnost upotrebe. Uz odgovarajuću opremu, možete unaprediti svoju igru kuvanja na otvorenom i uživati u ukusnim obrocima sa porodicom i prijateljima tokom celog leta.

Roštiljanje i oprema

Vrste opreme za roštilj:

  • Roštilj na ćumur,
  • Roštilj na plin,
  • Električni roštilj,
  • Keramički roštilj,
  • Betonski roštilj,
  • Pribor i ostala oprema za roštilj,
  • Kotlići i sačevi…
Roštiljanje i oprema


U ostalu opremu vezanu za roštiljanje uključuju: pripaljivač roštilja, četka za čišćenje roštilja, prekrivač roštilja, roštiljske posudice, raspirivač vatre, potpala za roštilj, kecelje, krpe, zaštitne rukavice…

Pribor za pečenje roštilja sa posebnim dizajniranim drškama za optimalno držanje hrane, gde većina poseduje maksimalnu udobnost i zaštite od klizanja spadaju: špatula, hvataljke, nož, viljuška, lopatice…

Hvataljke su u većini slučajeva dizajnirane za optimalno držanje hrane, a imaju mogućnost da se zaključaju tako da zauzimaju minimalno prostora, dok recimo lopatica za okretanje obično bude savijena što omogućuje jednostavno okretanje i zaštitu od izvora topline.

Za više informacija o receptima pročitajte naš blog post > Recept za marinadu za roštilj.